Bedrijventerrein Schiebroek heeft 6 openbare AED’s

Hier vindt u de locaties van de AED’s op ons bedrijventerrein.

De rode AED’s zijn openbaar, de groene zijn alleen beschikbaar  tijdens bedrijfsopeningstijden.

Openbare AED’s
Veldkersweg 39 (Graaflex)
Dotterbloemstraat t.o. nr. 25 (Castor Ventures)
Dotterbloemstraat 20 (Podiamed)
Dovenetelstraat 28 (Perdo Plastics)
Adrianalaan 371 (Karansingh)
Nachtschadestraat 12 (PMR Projectstoffering)

Private AED’s
Veldkersweg 29 (Schildersbedrijf Hoftijzer)
Zuringstraat 12 (Liberty Threads)
Veldkersweg 28 (Sport & More)
Weegbreestraat 11 (Royal Sens)
Ratelaarweg 6 (Tuincentrum van Gilst)
Adrianalaan 382 (The Compound Gym)

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

De stichting BIZ Schiebroek heeft met behulp van de gemeente Rotterdam zes openbare AED’s geïnstalleerd op het bedrijventerrein. De AED’s zijn op de volgende adressen te vinden:

Wat doet een AED?

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

AED bedienen

Een AED bevat 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer moet plakken. Als dat gebeurd is, analyseert de AED het hartritme en je krijgt precies te horen wat je moet doen: doorgaan met reanimeren of op de knop drukken om een schok toe te dienen. De AED geeft geen schokopdracht als het hart echt stil staat of als iemand bewusteloos is, maar het hart goed functioneert.

Wie mag een AED bedienen?

Iedereen mag een AED gebruiken. Maar het is wel beter om dit te leren en oefenen tijdens een reanimatiecursus. Je leert hoe een AED werkt en je oefent met het aansluiten en bedienen. Als je dan een keer echt een AED moet gebruiken geeft dat zekerheid en gaan er geen kostbare minuten verloren.