Van transformatorhuisje naar kunstobject

Op ons bedrijventerrein, op de hoek van de Ratelaarweg en Adrianalaan, is onlangs een transformatorhuisje van Stedin omgetoverd tot een fraai kunstobject. De Rotterdamse kunstenaar Marcel Labrie maakte een ontwerp met kleurrijke kolibries op het huisje, in opdracht van stichting BIZ Schiebroek en met hulp van de gemeente Rotterdam. Labrie heeft alle zijdes van het transformatorhuisje beschilderd, waardoor het van alle kanten een mooi en opvallend object is geworden.

Lust voor het oog

We hopen dat er met deze ‘transformatie’ een einde is gekomen aan het aanbrengen van graffiti en leuzen op het transformatorhuisje. En dat ook fietsers op het lange afstandsfietspad, dat pal langs het kastje loopt, volop zullen genieten van kunstwerk ‘Hummingbirds’. Net als alle ondernemers en bezoekers van het bedrijventerrein. Want het opvallende ‘vogelhuisje’ staat op een markante plek en geeft het gehele terrein een positieve impuls.

Over Marcel Labrie

Labrie is een Rotterdamse graffitikunstenaar, maar ook vader, reiziger en nog veel meer. Hij haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven: van mensen en steden tot muziek. Zijn werk is terug te vinden op schilderijen, muren, objecten en mensen. Of, zoals hij zelf zegt: “In mijn werk zie en voel je een bepaalde vibe terug: rauw en ongepolijst, maar altijd met een ziel.”